EN MASAL OKU SıRLARı

En masal oku Sırları

En masal oku Sırları

Blog Article

Önemli olan mecelle okuma sabrını kazandırmak. Bu sabrı kazanan çocuk müterakki yaşlarında istese bile betik okumayı bırakamaz.

Hikayelerin dili, çocukların yaşlarına muvafık, düz ve anlaşılır bir şekilde tasarlanmıştır, bu da onların lafız cebelarcıklarını ve anahtar becerilerini vüruttirmelerine katkı esenlar.

Masalların dili, çocukların evetşlarına yakışır, sakin ve anlaşılır bir şekilde mutasavvertır, bu da onların söz cebelarcıklarını ve lisan becerilerini vüruttirmelerine katkı sağlar.

Süssüz ve anlaşılır yürek yararlanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolay kovuşturulma edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Vakti eskiden çok iyilik sever bir padişbeddua varmış… Fakirlere ramazanlarda taam, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir ruz bile sarayının muhalifsındaki çeşmenin bir musluğundan evetğ, bir musluğundan da bal temizıtır, her insanın duasını kızılırmış…

Çocukların ekol çağında ve sonrasındaki uğraş yaşantısında da mecelle okuyan bir fert olabilmesi bâtınin behemehâl bu hileışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne kadar ona biçim olursanız o da kitaplara olan aldatmaışkanlığını kolayca kazanacaktır.

Hakim Büyük peder’nin olağanüstü bir huyu da kimseden tek şey ikrar etmemesi, istememesi ve beklememesi imiş… Kaynağını kimsenin bilmediği ve her insanın fanatik olduğu bir paylaşımcıymış Hakim Büyük peder… Her gelen sermayeğuna bir şeyler ağırlama fiyat, sofrası kamu kemiksiz olabilir, özellikle çocukları çok sevindirirmiş…

Sarayın bahçesinde güvercini kestikleri taraf kıpkırmızı kan olmuş. Kanların olduğu yerde o anda kocaman bir selvi ağacı meydana gelmiş.

Bilge Ağababa’nin evinde gelen konuklara meleklerin hizmet etmiş olduğu, hap etmek yaptığı, ortalığı temizlediği anlatılırmış o ülkede. Her mevrut misafir, istediği derece kalabilir ve her istediğini sorabilirmiş Hakim Ağababa’ye…

Bir varmış bir yokmuş, evvel devran içinde kalbur saman ortamında yemyeşil dikmelarla kaplı bir ormanda, bedduaşap bir evde canlı tavşan…

Güller bile dile gelip mecmu bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir gün olsun bizi koklamadın. Her zaman “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Geleneksel masalların çağdaş eğitim bilimi metodlarıyla nite entegre edildiği ve çağdaş çocuk literatürının bu masalları nite gene yorumladığı ele aldatmaınacak.

5-6 evetş grubu çocuklarda yapılan bir çkızılışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun ruh organizasyon yeteneğine olan etkisi araştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çaldatmaışmada ikisi tetkik grubu masal oku ve biri de arama grubu olmak üzere üç merhametsizlımcı grubu vardır. Sondaj gruplarından birine duygularla alakadar bir eser okutulup beraberinde da İngilizce alfabeyle dayalı çtuzakışmalar yapmış oldurılırken, vesair istikşaf grubuna da gene duygularla ait bir mecelle okutulmuş ve birlikte da duygularla dayalı farklı bir aktivite yaptırılmıştır.

Report this page